понеділок, 15 серпня 2016 р.

Визначити країну за описом. ІІ рівень складності

Визначити країну за описом.

  1. Це держава розташована на островах найбільшого на Землі архіпелагу. Між його островами, які мають численні природні гавані, лежать внутрішні моря, через які проходять водні шляхи з океану, що омиває архіпелаг зі сходу, в океан, що омиває його з заходу (по ньому в цю країну проникли перші європейці). Густі ліси країни місцеві жителі називають Римба. Ці ліси славляться гігантськими деревами з досковіднимі корінням і корінням-підставками, перевиті ліанами, а деякі види бамбука досягають щоденного приросту в чверть метра.
  2. На півдні, в дельті річки Червоної, там, де починається Примор'я цієї країни і плоска долина стикається з прибоєм, мережа каналів стає дуже густий, і рисові поля як би провисають між незліченними дамбами. Рибу тут не ловлять, а просто черпають з вод каналів і річок. Фахівці вважають, що і западина величезного прогину навколо Бакбо, яка охопила близько 7000 км2 суші і морського дна, сповнена корисними копалинами.
  3. Держава в Північній Європі, займає її перший за величиною острів, де існують і стародавні базальтові плато, і гірські масиви з білосніжними шапками льодовиків і сніжників, і нагромадження молодий застиглої лави, і казкові фонтани гейзерів, і б'ють з-під землі гарячі джерела .
  4. Невелике держава в центрі Західної Європи, де гігантська сталева концерн контролює виробництво сталі і прокату в країні; виплавка сталі на душу населення тут найвища в світі. Ця країна є також великим банківським центром для іноземного капіталу - тут закон про таємницю вкладів дотримується так само суворо, як в Швейцарії.
  5. Одне з давніх назв цієї країни - Ямато (Шлях гір). І дійсно, це перш за все країна гір, оскільки в її рельєфі переважають середньовисотні і низькі гори. Західному світові про неї повідав Марко Поло, і вона стала відома зі сторінок його книг як Країна висхідного сонця. Ця назва збереглася до сих пір.
  6. Держава розташована на південних схилах центральній частині Гімалаїв (на його території знаходиться і найвища їх вершина). Незвичайний ландшафт країни - від пишної рослинності південних схилів з пальмами, заростями бамбука, лавра до високогір'я, де на висоті 5000 м лежать вічні сніги. Країна має багатий тваринний світ, тут більше 4300 км2 відведено під заповідники і національні парки.
  7. Католицька країна Європи з однорідним національним складом, розвиненою вугільною промисловістю і чорною металургією, має старий район текстильної промисловості, є великим виробником жита і картоплі.
  8. Нафтовидобувна країна, розташована на найбільшому материку. Значну її частину займає низовина в межиріччі двох річок, на якій ще в давнину вирощували на зрошуваних землях пшеницю, бавовник, фініки. У напівпустельних районах розводять овець, кіз. Столиця - стародавнє місто, розташоване на березі однієї з цих річок.
  9. Країна з радіальної мережею доріг, що сходяться до столиці, значною різницею в сільськогосподарської спеціалізації північних і південних районів, має розвинене машинобудування, атомну енергетику, легку промисловість. Східний кордон проходить по найвищій в цій частині світу гірського масиву.
  10. Країна Азії, що простягнулася вузькою смугою в 1700 км уздовж морського узбережжя, покрита тропічними лісами, спеціалізується на виробництві рису. Головний район рисосіяння - в дельті найбільшої річки півострова, на якому розташована країна. Великі міста розміщені на крайній півночі і півдні.
  11. Країна Південної Америки розташована в трьох кліматичних поясах; в рослинному покриві рівнинної частини головну роль відіграють лугові степи (в основному розорані) і савани. В економіці велике значення має сільське господарство (на світовому ринку - найбільший постачальник зерна і м'яса).
  12. Країна є колискою кількох давніх цивілізацій. Представники однієї з них, які проживали на півострові, розташованому на півдні країни, мали високою майстерністю в живописі, скульптурі, архітектурі, були прекрасними математиками і астрономами. Інший народ за короткий термін в XIV в. створив могутню державу і побудував на місці сучасної столиці величне місто палаців і храмів.
  13. Ключ на гербі цієї країни символізує важливе географічне положення цієї острівної держави, що займає найбільший острів архіпелагу. Головна сільськогосподарська культура країни - цукрова тростина, з виробництва та експорту якого держава є одним зі світових лідерів.
  14. Більшу частину території цієї країни займає нагір'я, котре піднімалося в середньому на висоту 2000-3000 м. Нагір'я розрізано ущелинами на відокремлені масиви столообразние височин з останцово базальтовими горами - амбамі. Головна товарна культура країни - кава. Незважаючи на те, що випадає від 500 до 1800 мм опадів, держава страждає від посух, і туристи називають його Країною 13 місяців сонця. Найголовніші природні пам'ятки - мальовниче озеро і водоспади на найбільшій річці.
  15. Острівна держава, розташоване в межах одного з найбільших морів, займає площу 622 км2 з населенням 551 тис. Чоловік. До оголошення незалежності в 1971 р було британським протекторатом. Понад чверть населення проживає в столиці. Головний острів держави має материкове походження, а більшість островів - коралові. Одна з основних галузей економіки - видобуток і переробка нафти.
  16. Це давнє держава розташована в межах молодих гір, про що свідчать руйнівні землетруси. Воно займає площу 28,8 тис. Км2. Характеризується однонаціональним складом населення. Спеціалізація сільського господарства - вівчарство, виноградарство, овочівництво; спеціалізація промисловості - кольорова металургія, хімічна та легка промисловість. Природна пам'ятка - високогірне озеро.
  17. Країна є великим виробником лісової продукції, залізної руди, нафти і газу. Має найбільший в світі торговий оборот з сусідньою державою. Переважна частина населення сконцентрована уздовж південного кордону. Пам'ятками цієї країни, які залучають туристів, є численні фестивалі: фестиваль тюльпанів, лососевий фестиваль, фестиваль карибу і ін. У 1999 р утворився новий суб'єкт федерації цієї держави, найбільший за площею в країні.
  18. Держава є одним з найбільших на континенті і має вихід до моря. Відрізняється багатонаціональним населенням, переважна частина якого християни (понад 40% - католики). Країна аграрна, спеціалізується на вирощуванні маніока, кукурудзи, рису, кави. Є експортером кобальту (до 70% світового виробництва), міді, технічних алмазів, олова, урану. Територію країни перетинає повноводна ріка.
  19. Це стародавня держава з населенням близько 2,3 млн. Чоловік і малої його щільністю. Характеризується континентальним кліматом. Має державні кордони тільки з двома країнами. Основне заняття сільських жителів - скотарство. З природних визначних пам'яток країни можна відзначити велику кількість палеонтологічних розкопок, де було знайдено близько третини динозаврів Землі.
  20. Країна має вихід до двох затоках одного моря. До її складу входять острова. У підставі території лежить жорсткий масив щита. Багато льодовикових утворень. За запасами руди займає перше місце серед країн частині світу. 1/3 території розташована нижче рівня моря. Природа вражає красою і своєрідністю: зелень лісів, жовті квадрати полів, дзеркальна гладь блакитних озер швидкі порожисті річки, вигадливі обриси морських берегів. Один з письменників назвав цю країну «дочкою моря».
  21. Цю країну омивають води двох океанів, трьох морів (в одному з них добувають корисна копалина, а два інших - найтепліші в океані). Берегова лінія з численними островами і затоками становить 2650 км. До її складу входить архіпелаг, багатий на корисні копалини, який розташовується на заході великої фізико-географічної області. З північного сходу на південний захід простяглися гори, низовин мало. Країна дала світові відомих мандрівників. Найбільш поширені види спорту - ковзанярський, лижний і вітрильний. Це батьківщина ковзанів і лиж, її девіз - «Вся країна на лижах». Стара назва столиці - це термін, що означає техніку лижного віражу. Головний фактор індустріального розвитку - енергетика, по виробленню електроенергії на ГЕС на душу населення посідає перше місце в світі. Член військово-політичної організації. Місцеві жителі називають свою країну Країною північного шляху.
  22. Країна отримала назву від річки, що впадає в океан; назва найбільшого високогірного озера означає «олов'яний пояс», що відображає специфічний колір води. За врожайності цукрового очерету займає одне з перших місць в світі; росте виробництво длинноволокнистого бавовнику, за яким займає третє місце в світі.
  23. «Країна казкових багатств» - так сказали мореплавці, коли в 1499 р висадилися на її землі. В її столиці - єдиний в світі музей золота; на гербі зображено корабель з піднятим вітрилом, а поруч - ріг достатку, з нього сиплються зерна головного багатства країни і експортного товару. Її іноді називають «країною принців і жебраків», настільки помітні різні рівні життя людей. Налічуються сотні видів птахів, з оперенням одного може змагатися лише рідкісний птах Соледад. У водах водиться риба-хижак, а в заболочених місцях - крокодили і водяні удави.
  24. Країна, що простягнулася вздовж узбережжя Тихого океану, клімат якої змінюється від помірного морського на півдні до тропічних пустель на півночі; ця країна виробляє і експортує мідь. На півночі країни простягається безводна пустеля - одне з найбільш посушливих місць. На сході кордон проходить по найдовшому гірському хребту. У цих горах нерідкі виверження вулканів і підземні поштовхи.
  25. Країна не має виходу до моря. Столиця - не найбільший місто країни. Половина електроенергії виробляється на ГЕС. Розвинене точне машинобудування, топках хімія, фармацевтика. Країна підтримує політичний нейтралітет.
  26. Держава, про яку йде мова, має найдовшою береговою лінією в світі, займає перше місце в світі за запасами лісу на одного жителя. Зображення бобра не ввійшло в герб цієї країни, проте воно часто зустрічається на її поштових марках, а на політичних малюнках і карикатурах бобер уособлює жителя країни як «працьовите, заповзятливе і неагресивна істота».
  27. Унітарна парламентська монархія. Столиця - найбільший порт країни, на суші межує лише з однією країною. Держава - найбільший постачальник на світовому ринку наукомісткої продукції, майже повністю базується на власних енергоресурсах. Посідає перше місце в Європі (без Росії) за запасами первинних джерел енергії та третє місце в Європі (без СНД) за запасами кам'яного вугілля; 9/10 вантажоперевезень припадає на морський транспорт.
  28. Ця держава має дуже великими земельними, лісовими і мінеральними ресурсами. Країна розташована за межами помірного кліматичного поясу. Практично всі оброблювані землі і промислові центри знаходяться в її східній частині.
  29. Країна, яка в минулому була однією з найбільших колоніальних імперій світу. Розташована в субтропічному кліматичному поясі і по суші межує лише з однією державою.
  30. Багатонаціональна країна Південної Азії. Входить до п'ятірки найбільш населених країн світу. Півострівне держава, належить до числа країн, що розвиваються; по території займає сьоме місце в світі. Світовий лідер за запасами радіоактивної сировини: урану і торію. За поголів'ям великої рогатої худоби займає перше місце в світі. Худоба використовується переважно як тяглова робочої сили.
  31. По видобутку нафти, природного газу, вугілля і виплавки сталі ця країна входить до п'ятірки світових лідерів. Хоча за кількістю енергоблоків діючих АЕС займає перше місце в світі, більше 4/5 виробництва електроенергії виробляється на теплових електростанціях. Широко розвинене виробництво сонячної, вітрової електроенергії. 
  32. Держава, розташоване на півдні Африки, омивається водами двох океанів. 20% населення країни - люди європейського походження. Дає 70% світового видобутку золота; найбільший в світі виробник урану.
  33. На території цієї країни північне сяйво можна бачити навіть на широті 45 ° с. ш. Дерево, лист якого красується на державному прапорі, зростає тільки в її південно-східній частині (всього 5% території країни, правда, проживає там 2/3 всіх її жителів). 85% населення цієї, яка традиційно вважається північною, країни живе південніше широти Києва. Свою країну вони називають «неамериканською Америкою» і вважають себе більш європейцями, ніж американцями.
  34. Унітарна президентська республіка, знаходиться на крайньому заході Європи; третя держава після Росії і США по вкладу в дослідження космічного простору. За масштабами розвитку економіки в Європі поступається тільки Німеччині; лідер в Європі з випуску продукції авіаракетної промисловості, світовий лідер в сфері туристичної індустрії.
  35. Європейська держава, за рівнем економічного розвитку входить в число країн «великої сімки». Основна частина (3/4) електроенергії виробляється на ТЕЦ. За зборами овочів, фруктів лідирує в Європі, а з виробництва цитрусових і оливок поступається тільки Іспанії.
  36. Країна Європи, основні статті експорту якої - продукція машинобудування, транспортне обладнання, лісоматеріали, папір і целюлоза, метали, сталь, текстиль. Форма правління - конституційна федеративна республіка. Протяжність державного кордону 2702 км. Межує з Німеччиною, Чехією, Словаччиною, Угорщиною, Словенією, Італією, Швейцарією та Ліхтенштейном. Найвища точка - гора Гросглокнер (3797 м).
  37. Ця гориста країна лежить на узбережжі Адріатичного моря, місцеві жителі називають її шкіпер. Існує дві версії тлумачення цієї назви: «країна одноплемінників» і «країна гірських орлів». На прибережних рівнинах селяни вирощують кукурудзу, фрукти і тютюн, а на високогірних пасовищах розводять молочну худобу, овець і кіз.
  38. Завдяки чужоземному завоювання в середні століття, в цій європейській країні збереглися зв'язку зі Сходом, античні пам'ятники, манускрипти. Представників основного народу цієї країни, що народилися в заокеанських колоніях, на батьківщині називають креолами. Південна провінція країни отримала свою назву на честь німецького племені вандалів, а столиця цієї області, завдяки творінням Моцарта і Бомарше, відома навіть людям, мало знайомим з географією.
  39. Це маленька держава лежить на східних схилах Піренейських гір між Францією та Іспанією. Країна вузьких ущелин і гірських перевалів, пересічена річкою Валіра. Частина місцевого населення вирощує тютюн і картопля або розводить овець. Інші працюють в сфері туризму, оскільки безліч туристів зі всієї Європи приїжджає сюди покататися на лижах, помилуватися мальовничими пейзажами і відвідати старі церкви.
  40. Країна розташована в центрі Європи. Вона межує з дев'ятьма державами, і природними межами її є два відрізки берегової лінії на півночі, річка Рейн на південному заході і Баварські Альпи на південному сході. Це родюча земля з широкими могутніми ріками і густими лісами. Завдяки багатим природним ресурсам, вона стала однією з найбільш високорозвинених промислових країн в світі. Її народ зробив величезний вплив на культуру Західної Європи, особливо на музику, літературу та архітектуру, а вчені зробили безліч важливих відкриттів в області хімії, фізики та медицини.
  41. За формою держава нагадує трикутник, що простягнувся на 300 км зі сходу на захід і на 100 км з півночі на південь. Велика частина території - велика рівнина, що підвищується від Фландрийский і Кампінской низовин на південному сході до лісистих пагорбів Арденн (висота до 694 м). На заході країна обмежена смугою дюн (66 км) Північного моря, в яке впадає річка Шельда (її естуарій утворює північний кордон). На Шельде розташований один з найбільших портів світу.
  42. Країна лежить на скелястому півострові, самій західній частині Європи. На північному сході вона обмежується грядою гір. Мальовничі північні берега зеленіють цілий рік під рясними дощами. Південніше, за лісистими горами, тягнеться обширне плато Месета. Ця назва походить від слова «меса» (по-іспанськи воно означає «стіл»); месетой тут зазвичай називають плоскі ділянки земної поверхні. Плато займає більшу частину країни. На плато беруть початок річки Гвадалквівір і Тахо, а на північ від знаходяться витоки Ебро. Клімат тут континентальний, сухий, зі спекотним літом і холодною зимою.
  43. Найбільше місто країни - Сараєво. Найвища точка - гора Маглік (2386 м). Основні релігії - християнство, іслам. Основні статті експорту - одяг, хімікати, меблі, продукція машинобудування. Форма правління - республіка. У назву цієї країни входять назви двох головних її областей. Область, що лежить на півночі, - край високих лісистих гір. Південніше вони спускаються до кам'янистим нагорьям і плоским рівнинах.
  44. Країна Північної Європи відома своїми людьми і народним епосом. Мова має милозвучністю через велику кількість голосних, а наголос завжди на першому складі. В її столиці було підписано Заключний акт ОБСЄ. Великий виробник і експортер пиломатеріалів, паперової маси, фанери; найпівнічніша країна, де вирощують цукрові буряки.
  45. Столиця цієї держави заснована в 1854 р Місто і ріка, на якій він побудований, зберегли назву індіанського племені, що жило на цьому місці. У найбільшому місті країни живе більше французів, ніж в будь-якому місті світу, крім Парижа. Тихі бічні вулички, будинки з мезоніном під черепичним дахом нагадують французькі поселення. Але за останній час обличчя міста став змінюватися. У центрі виросли хмарочоси, один з них - висотою в 45 поверхів. Адміністративна одиниця - провінція. Це розвинена індустріально-аграрна країна; на прапорі зображений національний символ.
  46. Держава з найдавніших часів було колискою світових цивілізацій. Територія витягнута уздовж берега Середземного моря з півночі на південь і включає в себе різні кліматичні пояси і природні зони, в тому числі висоти Галілеї, долину річки Йордан, юдейські та Самарії пагорби, прибережні рівнини і пустелю Негев.
  47. Держава Південно-Західної Азії. Територія його зайнята переважно пустелями (більше 50%) і напівпустелями. Клімат жаркий. Найродючіші землі знаходяться на березі Червоного моря, в оазисах ростуть фінікові пальми. Рослинний і тваринний світ внутрішніх областей вкрай бідний. Є національний парк Асир.
  48. Кажуть, що місто, яке є столицею цієї країни, народжує художників тому, що над ним майже завжди безхмарне небо. Саме йому належить рекорд за кількістю ясних днів серед столиць європейських держав. А Ернест Хемінгуей сказав про нього: «Кому не подобається це місто - той просто розчарований в житті і йому вже ніщо не подобається». 17 липня 1937 р з оголошення по радіо весь світ дізнався, що на всій території цієї країни «безхмарне небо».
  49. Острівна держава на південному сході Азії. Згідно з легендою було засновано в 1299 малайцами. Сьогодні є міжнародним центром світового значення, центром високих технологій. Особливе місце займає виробництво комп'ютерів і комплектуючих до них, лазерів, оптики і різних видів озброєння, а також нафтопереробки.
  50. Ця республіка - найменша держава Африки і за чисельністю населення (73 тис. Чол.), І по площі (455 км2). Вона розташована на 92 островах Індійського океану на північний схід від острова Мадагаскар.
  51. За своїм природним ресурсам ця країна є однією з найбагатших на африканському континенті. В її надрах залягають нафта і алмази, залізна руда і мідь, марганець, золото, фосфати. За виробництвом кави вона займає четверте місце в світі. Країна вела боротьбу проти португальських колонізаторів протягом 15 років. З 1975 р держава отримала незалежність.
  52. Саме населене держава Африки, розташоване на заході континенту. Його територія - понад 920 тис. Км2 із населенням понад 100 млн чоловік. Столиця держави - Абуджа.
  53. Держава знаходиться на півострові Європи; на сході омивається Чорним морем. Північ країни займає родюча рівнина, яка тягнеться від річки Дунай до Балканських гір. Це основний землеробський район, де вирощують зернові культури, фрукти і овочі. За Балканами тягнуться горбисті долини, які переходять в Родопські гори, що лежать уздовж кордону з Грецією. У далекому минулому ця земля називалася Фракією.
  54. Площа цієї республіки дорівнює площам Франції і Швейцарії, разом узятим, а щільність населення - всього одна людина на один квадратний кілометр. Республіку називають «спраглої землею», так як майже всю її територію займає пустеля Калахарі. Дощів тут чекають по кілька років. На державному гербі написано слово «Пула», що означає «Хай буде дощ!».
  55. Острівна держава, що лежить трохи південніше Північного полярного кола, тому в момент літнього сонцестояння цілу добу триває ніч. На півночі острова клімат субарктичний, але на півдні він стає м'якше під впливом теплого морського течії Гольфстрім. Країну часто називають країною льоду і вогню, тому що на суворих крижаних рівнинах її знаходиться безліч вулканів і гейзерів. Зовсім недавно, в 1963 р, в результаті вулканічної діяльності з піднялася з океанського дна лави біля берегів утворився новий острів - Суртсей.
  56. Територія країни знижується з північного заходу, де розташовані покриті лісом гори висотою до 2820 м (гора Біа), на південний схід, де протікає річка Меконг. У долині річки проживає більшість населення. Клімат субекваторіальний, мусонний.
  57. Ця одна з небагатьох європейських країн, де часто бувають землетруси. Нерідко вони носять катастрофічний характер. Зона найбільшої активності займає центральну і південну частини. Останній сильний землетрус був листопаді 1980 г. Це також єдина країна на континенті, де є вулкани різних типів і в різних стадіях розвитку: тут є згаслі вулкани і діючі (Етна, Стромболі і ін.).
  58. Найпівнічніша густонаселена країна Центральної Америки. Близько 60% населення складають індіанці - спадкоємці древньої культури майя. Індіанці розуміють офіційна мова країни (іспанська), але не забули і мову предків. Населення зайняте переважно сільським господарством, на експорт йдуть кава, цукрова тростина, бавовна.
  59. Одна з найкрасивіших африканських країн. Походження назви цієї спекотної країни на екваторі пов'язано з ім'ям покритій снігом вершини гори згаслого вулкана. Її назва на мові місцевих жителів означає «біла гора». У країні знаходиться декілька національних парків, де охороняються слони, жирафи, леопарди, леви, антилопи та інші тварини. Населення належить більш ніж до 40 різних народів і племен: банту, нілоти і кушити, європейці і араби.
  60. Цю давню країну в XV в. відвідав російський мандрівник-купець. Її територія була колонією європейської держави. Розташована вона на півострові і займає площу, на якій можуть розміститися майже всі великі країни Західної Європи. З півдня, південного заходу і південного сходу країну омиває океан, вузька прибережна смуга низинна. Клімат мусонний, тропічний, на крайньому півдні близький до екваторіального, на крайній півночі - гірський субтропічний і високогірний.
  61. Держава в Південно-Східній Азії, розташована на островах Малайського архіпелагу (більше 13 600); простягнулося з півночі на південь на 17е широти і з заходу на схід на 45 ° довготи. Є природним кордоном між двома океанами. Ландшафти дуже різноманітні - від суворих гірських масивів до болотистих прибережних низовин. В горах понад 50 вулканів, деякі - діючі. На двох великих островах, що займають 7% території країни, проживає 2/3 її населення. Країна багатонаціональна, більше 150 народів.
  62. На державному гербі цієї держави, оточеного Південно-Африканською Республікою, написані три слова: «Світ, дощ, процвітання».
  63. Про концерн «Філіпс», що знаходиться на території цієї європейської країни, її жителі жартують, що базою для нього послужили тільки два вітчизняних продукту: вакуум для електроламп і ініціатива людей.
  64. Назва республіки на мові шона означає «королівський двір» або «священні могили вождів». Республіка утворилася в результаті розпуску федерації, до складу якої входили також Родезія (Замбія) і Ньясаленд (Малаві).
  65. Країна називалася Південно-Західною Африкою. У 1968 р отримала нову назву, яке в перекладі з койсанських мов означає «щит». Незважаючи на таке багатообіцяючу назву, країна тільки в 1990 р отримала самовизначення, до цього вона була окупована ПАР.
  66. Це центральноафриканський держава в народі називають Країною тисячі пагорбів. Воно по щільності населення побило рекорд в Африці - понад 150 осіб на квадратний кілометр. (Руанда). На північному заході Африки розташована країна зі столицею Рабат. Країна дуже багата фосфатами, складовими більш 70% світових запасів. Поклади фосфатів оцінюються в 55 млрд. Т (для порівняння - ресурси США рівні 5,4 млрд. Т).
  67. Європейська країна займає більшу частину острова. Це незалежна держава відомо також під своїм ім'ям Ейре. Іноді його називають Смарагдовим островом через буйної рослинності, яка залишається зеленою круглий рік завдяки повітряним масам, що приходять з Атлантичного океану.
  68. Держава розташована в Центральній Європі. Це край рівнин, пологих пагорбів і невисоких гір. Головне природне багатство країни - її орні землі. Кукурудза, пшениця, картопля і цукровий буряк прекрасно ростуть на її чорноземних полях, особливо в південно-східних областях. Жителі цієї країни називають себе мадярами.
  69. Про цю маленьку країну кажуть, що бог створив море, а її жителі - берега: більше половини її території огороджено від моря греблями, 2000. вітряних млинів грають роль спеціальних насосів, що відкачують воду.
  70. На думку жителів цієї країни, тому, хто не сприймає красу природи, особливо місяця і дощу, не можна довіряти ні в чому, так як серце у нього з каменю. Місіонер Франсуа Ксавьє так писав про мешканців цієї азіатської країни: «Чесністю і чеснотою вони перевершують всі інші народи, відкриті на цей день. У них приємний характер, немає підступу, і понад усе вони ставлять честь ».
  71. У центрі Середземного моря розташована держава площею 316 км2. Країна отримала незалежність в 1964 р За державним устроєм вона є республікою. Бідною на природні ресурси; горбистий рельєф місцевості і посушливий клімат значно ускладнюють ведення сільського господарства.
  72. Держава розташована в південно-західній частині Тихого океану на двох великих островах. 75% території займають гори. Їх покриті вічними снігами гострі вершини нагадують Кавказ, димлячі величні вулкани і гарячі джерела переносять нас на Камчатку, фіорди на півдні схожі з фіордами Норвегії. У лісах ніжні орхідеї розпускаються поруч з льодовиками, а ромашки цвітуть на деревах. Тут мешкає «жива копалина» гаттерия - трехглазое ящероподобное істота довжиною не більше 75 см, що з'явилося на Землі 200 млн. Років тому. А символом держави є безхвоста, безкрилий птах. 
  73. Країна гір, плато і перезволожених річкових долин. Простягнулася більш ніж на 1750 км з півночі на південь по узбережжю Південно-Китайського моря і нагадує по контурах латинську букву 5. Жителі люблять порівнювати свою країну з двома кошиками рису, що висять на коромислі. «Кошика» - це більш широка північна (Бак Бо) і південна (Нам Бо) частини країни, «коромисло» - з'єднує їх вузька смуга (Чунг Бо). 
  74. Федеральне держава складається з трьох регіонів з широкою автономією (Фландрія, Валлонія і Брюссельський столичний регіон) і трьох мовних спільнот: фламандського, французької та німецької. Глава держави - король; його влада обмежена конституцією. 106-я стаття конституції говорить: «Жоден акт Короля не має сили, якщо він не підписаний міністром, який тим самим один бере на себе відповідальність». У статті 102 зазначається, що «ні в яких випадках усне або письмове розпорядження Короля не звільняє міністра від відповідальності». Тим самим забезпечується принцип, сформульований в 88-й статті: «Персона Короля недоторканна; відповідальність несуть його міністри ». 
  75. Чотири тисячоліття тому стародавні жителі цієї держави створили високорозвинену цивілізацію і домоглися великих успіхів в області науки, філософії, мистецтва, літератури, театру та спорту. Серед мислителів - Арістотель, Платон і Сократ. Стародавні жителі вірили в богів і богинь, що живуть на горі Олімп, і створили численні міфи про них, які знає весь світ. Також їм належить ідея демократії. Це слово походить від грецьких слів аетоз, що означає «народ», і кгагла, що означає «влада». Головні природні багатства країни, які щорічно приваблюють сюди тисячі туристів, - це прекрасні пейзажі і теплий клімат. В Егейському морі були відкриті родовища природного газу і нафти, а річки, що стікають з Піндскіх гір, служать джерелом електроенергії. 
  76. У давнину країна була заселена індіанськими і ескімоським племенами, які прийшли з Азії через Берингову протоку. У ній понад 240 тис. Індіанців, в тому числі кри, ірокези, селиши, сіу, атапаски, вакаши, кутенаи. Більшість індіанців живе в резерваціях. На Арктичному узбережжі розселені близько 17 тис. ескімосів. В країні дві офіційні мови - англійська і французька. Французька мова - основний в провінції Квебек і деяких громадах, які проживають в провінціях Нью-Брансвік, Онтаріо і Манітоба. Англійською мовою говорять повсюдно. 
  77. Головною національною традицією Буркіна-Фасо вважається привітність і гостинність. Навіть назва столиці Уагадугу на мові народності моєї означає: «Приходьте, надайте честь». Назва країни Буркіна-Фасо в перекладі з місцевого говору означає «країна вільних людей» або «нація, віддана ідеалам єдності, благородства, чесності». Під яким ім'ям було відомо раніше ця держава? 
  78. Назва країни походить від слова «камароес» - креветки. Португальські мореплавці виявили велику кількість креветок біля берегів. 
  79. Це переважно рівнинна країна. Самі вологі і родючі райони зосереджені уздовж узбережжя. Близько 95% поверхні не перевищує 600 м над рівнем моря. Країна маловодна, в центрі розташовано гірко-солоне озеро, яке називають «мертвим серцем країни». Квітка золотий акації є національним символом і зображений на державному гербі.


  1. Індонезія
  2. В"єтнам
  3. Ісландія
  4. Люксембург
  5. Японія
  6. Непал
  7. Польща
  8. Ірак
  9. Італія
  10. В"єтнам
  11. Аргентина
  12. Мексика
  13. Куба
  14. Ефіопія
  15. Бахрейн
  16. Вірменія
  17. Канада
  18. Конго
  19. Монголія
  20. Фінляндія
  21. Норвегія
  22. Перу
  23. Колумбія
  24. Чілі
  25. Швейцарія
  26. Канада
  27. Великобританія
  28. Бразилія
  29. Португалія
  30. Індія
  31. США
  32. Республіка Південна Африка
  33. Канада
  34. Франція
  35. Італія
  36. Австрія
  37. Албанія
  38. Іспанія
  39. Андорра
  40. Німеччина
  41. Бельгія
  42. Іспанія
  43. Боснія і Герцеговина
  44. Фінляндія
  45. Канада
  46. Ізраіль
  47. Саудівська Аравія
  48. Іспанія
  49. Сінгапур
  50. Сейшельські острови
  51. Ангола
  52. Нігерія
  53. Болгарія
  54. Ботсвана
  55. Ісландія
  56. Лаос
  57. Італія
  58. Гватемала
  59. Кенія
  60. Індія
  61. Індонезія
  62. Лесото
  63. Нідерланди
  64. Зімбабве
  65. Намібія
  66. Марокко
  67. Ірландія
  68. Угорщина
  69. Нідерланди
  70. Японія
  71. Мальта
  72. Нова Зеландія
  73. В"єтнам
  74. Бельгія
  75. Греція
  76. Канада
  77. Верхня Вольта
  78. Коморські острови
  79. Австралія

1 коментар:

  1. привіт, я просто хочу сказати всім, що я отримав свій позику в розмірі 1000000,00 доларів від інвестиційної програми позики містера бена і 100 законних контактів по електронній пошті: 247officedept@gmail.com або напишіть йому на whatsapp + 1-989-394- 3740. якщо ви шукаєте фінансування 100 за низькою ставкою 2 ставки натомість.

    ВідповістиВидалити