понеділок, 15 серпня 2016 р.

Визначити країну за описом. І рівень складності

Визначити країну за описом.

  1. Ця країна - одна з головних морських держав світу. Вона займає західну і північну частини великого півострова. За формою правління - конституційна монархія. Нечисленне, однорідне за національним складом населення сповідує християнство (протестантизм). Велику частину території займають гори, розрізані вузькими долинами, в яких знаходяться річки та озера. За такими показниками, як вироблення електроенергії на душу населення, експорт нафти, газу і алюмінію, країна займає одне з провідних місць в світі.
  2. Ця острівна держава розташована в східній частині моря, що омиває узбережжя трьох частин світу. У минулому ця країна була британською колонією. Вона входить в першу десятку країн світу за розмірами торгового флоту. Одна з головних статей експорту країни - цитрусові. Тут активно діють міжнародні банки. Країна приваблює велику кількість туристів.
  3.  Невелика європейська країна за типом державного устрою є федеративною республікою. У найбільшому за чисельністю населення місті, які не є столицею країни, розташовані штаб-квартири багатьох міжнародних організацій. Країна багатонаціональна. Офіційними мовами є кілька європейських мов. Обділені природними ресурсами промислового значення, ця країна здавна робила ставку на кваліфікацію своїх ремісників і торговців. У цій країні, однією з перших в світі, стали використовувати мальовничі природні ландшафти для розвитку туристичного бізнесу.
  4. Ця країна за формою правління - монархія, за формою територіально-адміністративного устрою - унітарна держава. Ця високорозвинена країна має вихід до Атлантичного океану. По суші межує лише з однією державою. Вигідне ЕГП створює можливість для економічного співробітництва з багатьма країнами світу. За формою правління є конституційною монархією. Особливістю її природи є морський тип клімату. Районом нового освоєння в цій країні є шельфових зона одного з омивають її територію морів, де ведеться видобуток нафти. Навколо столиці сформувалася найбільша міська агломерація в тій частині світу, де розташована ця країна.
  5. Ця країна повністю розташована в Західній півкулі і має вихід до трьох океанів. На материку, де країна розташована, вона є першою за площею і третій за чисельністю населення. У країні добре розвинені галузі як добувної, так і оброблювальної промисловості. У міжнародному географічному розподілі праці вона виступає як постачальник продукції машинобудування, металургії, паливної, хімічної та лісової промисловості.
  6. Територія цієї країни розташована в Північній і Південній півкулях. За чисельністю населення вона входить в десятку найбільших країн світу. Переважною релігією є іслам. У міжнародному географічному розподілі праці країна представлена ​​як експортер нафти і природного газу, продукції легкої промисловості, цінних сортів деревини, пальмового масла і натурального каучуку. Розвивається міжнародний туризм. Туристів з усього світу сюди приваблюють не тільки прекрасні пляжі з білосніжним піском, але і грізні вулкани, і непрохідні джунглі, населені екзотичними тваринами і птахами.
  7. Ця високорозвинена країна - одна з великих по території країн Європи. З корисних копалин найбільш забезпечена залізною рудою, бокситами, урановою сировиною. У структурі її електроенергетики переважають АЕС. Природні умови сприятливі для сільського господарства, яке характеризується розвитком в однаковій мірі рослинництва і тваринництва. Вирощування пшениці, цукрового буряка, винограду є галузями міжнародної спеціалізації.
  8. Ця країна, в якій проживає приблизно 2% населення Землі - один з головних центрів економічної потужності сучасного світу: на неї припадає близько 14% світового ВВП. За формою правління вона є конституційною монархією. Один з найбільших в світі імпортерів мінерально-сировинних і паливних ресурсів. Країна займає одне з перших місць в світі по виробництву багатьох видів продукції машинобудування, входить в число провідних країн з виробництва електроенергії, продукції хімічної промисловості, виплавці сталі. Навколо її столиці сформувалася одна з найбільших в світі міських агломерацій.
  9. Ця країна омивається водами двох океанів. Більшу частину її території займають високі плато, на півдні і південному сході переходять в гори. У центральній частині і на заході країни, де найбільш посушливий клімат, знаходяться пустелі. Країна володіє найбільшими запасами мінеральної сировини, близько 80% якого експортується. Країна займає перше місце на континенті за основними економічними показниками, проте тут існує безліч соціально-економічних проблем. Одна з них - низька середня очікувана тривалість життя: приблизно 46 років.
  10. Ця федеративна республіка має вихід до морів Атлантичного океану. У рельєфі країни переважають рівнини, за винятком крайнього півдня: тут підносяться гори. Країна розташована в помірному кліматичному поясі. Тут є запаси кам'яного (найбільший в регіоні вугільний басейн) і бурого вугілля, калійних солей. На території країни знаходиться одна з найбільших міських агломерацій тій частині світу, в якій розташована ця країна.
  11. Територія цієї країни омивається водами двох океанів. Природний пейзаж - вологі екваторіальні ліси - чергуються з сільськогосподарськими плантаціями, де на родючих, удобрених вулканічним попелом грунтах вирощуються рис, гевея і інші тропічні культури. Чисельність населення країни перевищує 200 млн.чол. Країна активно бере участь в міжнародному географічному поділі праці, будучи членом ОПЕК.
  12. Латиноамериканська країна з федеративною формою адміністративно-територіального устрою. Вона є одним з великих світових виробників нафти, єдиною країною в своєму регіоні, яка входить в ОПЕК. Останнім часом динамічно розвиваються нафтопереробка і нафтохімія, металургія. У країні планомірно здійснюється регіональна політика, спрямована на розвиток районів «нового освоєння».
  13. Ця країна знаходиться в двох частинах світу, її територія омивається водами морів, що відносяться до двох океанів. Більшу частину її території займають пустелі. Країна володіє власними запасами нафти. Тут побудована одна з найбільших ГЕС на континенті. Столиця - найбільше місто в країні.
  14. Ця країна розташована в Південній півкулі. Вона не має виходу до моря. За її території протікає річка, яка ділить державу на дві практично рівні частини - західну і східну. Державна мова - іспанська. Основні статті експорту становлять бавовна, соєві боби і рослинні масла. Головними торговими партнерами країни є Аргентина та Бразилія, з якими вона межує.
  15. Ця країна входить в десятку найбільших країн як за площею території, так і за чисельністю населення. Складний етнічний склад населення - результат змішання місцевих жителів, африканських негрів і європейських іммігрантів. Майже половина всього населення живе в межах вузької приморської смуги на сході країни. Розвитку її економіки сприяє хороша забезпеченість природними ресурсами - лісовими та водними, гідроенергетичні, запасами залізних, марганцевих і алюмінієвих руд. Значні і власні запаси нафти. Незважаючи на стійкі позитивні темпи розвитку економіки, за показником ВВП на душу населення країна в 3 - 4 рази відстає від економічно розвинених країн.
  16. Значна протяжність країни уздовж Тихоокеанського узбережжя з півночі на південь визначає наявність на її території природних зон від пустель до змішаних лісів. Головним мінеральним багатством країни є мідь, яка експортується на світовий ринок.
  17. Ця країна має сухопутний кордон з Росією. Населення має однорідний національний склад і сповідує в основному католицизм. У господарстві, поряд з машинобудуванням, хімією і текстильною промисловістю, велике значення має вугільна промисловість.
  18. Територія країни витягнута в меридіональному напрямку більш, ніж на 3,7 тис.км., розташовується в помірному, субтропічному і тропічному поясах. Рівень урбанізації дуже високий (86%), при цьому в столиці проживає третина населення країни. На світовому ринку виступає як великий постачальник продовольства і сільськогосподарської сировини. Країна є одним з великих експортерів пшениці, кукурудзи, м'яса.
  19. Півострівне держава за формою правління є королівством. За структурою господарства це - аграрна країна з інтенсивно розвивається, частка якої у ВВП становить майже третину. Пріоритетні галузі промисловості: електронна, легка. Чудові морські узбережжя, заповідні острови, палаци і буддійські храми приваблюють сюди іноземних туристів.
  20. Особливістю географічного положення цієї федеративної республіки є вихід до Атлантичного океану. Ця країна - найбільша на континенті за чисельністю населення. Її столиця - не найбільший місто країни. Основне багатство країни - нафта. Країна входить до складу ОПЕК.
  21. Це одна з найбільш густонаселених країн Європи. Половина її території лежить нижче рівня моря, і тільки на півдні місцевість підвищується до 30 метрів і більше. Берегова лінія сформована наносними дюнами. За ними йдуть колись відвойовані у моря землі, звані польдерами і захищені дюнами і дамбами від морських вод.
  22. Ця країна омивається Тихим і Атлантичним океанами. Вона є найбільш населеної з іспаномовних країн. При цьому в окремих районах говорять на більш ніж 50 індіанських діалектах. Населення становить понад 100 млн. Чоловік, з яких понад 10 млн. Чоловік проживає в столиці, яка є однією з найбільших агломерацій світу. Південь країни - колиска однієї з найбільших культур в історії людства - майя.
  23. Це - одна з великих за чисельністю населення і площі території країн світу. Вона знаходиться на півдні материка, в субекваторіальному поясі. Це півострівна держава є батьківщиною багатьох давніх цивілізацій. Ще в давнину вона була центром важливих торговельних маршрутів. До середини ХХ століття була колонією Британської імперії. Отримавши незалежність, досягла значних успіхів в економічному розвитку, але при цьому приблизно 25% населення живуть нижче рівня бідності. Тільки близько 30% населення - міські жителі.
  24. Ця країна відноситься до економічно розвиненим і розташована в Південній півкулі. Вона є однією з великих за площею територій на материку, де розташовується. Її надра багаті різноманітними корисними копалинами: алмазами, золотом, платиною, ураном, залізними рудами, кам'яним вугіллям і ін. Провідними галузями її спеціалізації є гірничодобувна промисловість, чорна металургія, машинобудування, хімічна промисловість.
  25. Ця африканська країна, в минулому колонія Франції, розташована на морському узбережжі. Але, незважаючи на це, клімат на більшій її частині жаркий і сухий. За формою правління - це республіка. Економіка країни базується головним чином на видобутку вуглеводневої сировини, є також значні родовища заліза, цинку, свинцю, міді, миш'яку, ртуті, фосфатів. Крім цього, в країні розвинене вирощування пшениці, вівса, а також фруктів, зокрема цитрусових, і овочів. Столиця держави співзвучна з назвою країни.
  26. Це держава розташована в Південній півкулі. У липні в цій країні самий розпал зими. Офіційна мова англійська. Столицею держави є не найбільше місто в країні. Велику частину території займають великі пустелі і ниці території. При цьому на території країни є велика кількість озер, які розташовані в улоговинах, що заповнюються водою тільки після дощів. Основне природне багатство країни - мінеральні ресурси. Країна займає одне з провідних місць у світі за запасами бокситів, цирконію, урану (1/3 світових). Має значні запаси вугілля, марганцю, золота, залізних руд, алмазів. При цьому видобуток природних ресурсів складає всього 5% ВВП. На сільське господарство припадає 3% ВВП. Сектор послуг, що включає туризм, освіту і банки, становить 69% ВВП.
  27. Держава в Африці, колишнє колонією Франції та Іспанії. На його території знаходиться велике родовище фосфоритів, які воно експортує на світовий ринок.
  28. Ця країна знаходиться на півострові. Вона відноситься до числа великих за площею території країн на материку, на якому вона розташована. Більшу частину її території займає плоскогір'я. Тут переважають пустельні ландшафти. У надрах зосереджені величезні запаси нафти. Однією з особливостей є низька середня щільність населення - менше 10 чоловік на кв.км.
  29. Ця країна - одна з найбільших за територією та чисельністю населення країн світу. Має вихід до трьох морів одного океану. За її території протікають дві великі річки. Країна є батьківщиною багатьох культурних рослин: рису, проса, сої, чаю. Видобувають вугілля, руди заліза і багатьох кольорових металів.
  30. Ця країна не має виходу в Світовий океан, і головна риса клімату - різка континентальність клімату. Її найбільша річка впадає в найглибше озеро світу. 4/5 території країни займають пасовища. Головне заняття населення - кочове тваринництво. Щільність населення одна з найнижчих в світі - близько 1 людину на 1кв.км.
  31. Це півострівна держава Європи за формою правління є республікою. Вона відноситься до числа економічно розвинутих країн, входить в першу десятку країн за загальним обсягом ВВП і має сучасну багатогалузеву економіку. Сприятливі агрокліматичні ресурси сприяють розвитку сільського господарства, основу якого складає субтропічне землеробство. Численні пам'ятки культурної спадщини приваблюють сюди туристів з усього світу.
  32. Ця острівна держава омивається водами Тихого океану. Воно відноситься до числа економічно високорозвинених. Зростання чисельності населення в значній мірі відбувається за рахунок мігрантів. Переважає гористий і горбистий рельєф. Приблизно 51% території країни займають пасовища і орні землі. Сільськогосподарська продукція складає більше половини обсягу експорту. До основних видів сільськогосподарської продукції відносяться м'ясо, молочні продукти і шерсть.
  33. Ця економічно розвинена капіталістична країна, за географічним положенням - внутріконтинентальна. Її столиця розташована на Дунаї, ½ території займають молоді гори, схили яких покриті хвойними, дубовими, буковими і ясеневими лісами. Має 500 озер, внаслідок чого цю країну називають озерним краєм.
  34. Це півострівна держава за формою правління є конституційною монархією. Вона відноситься до числа економічно розвинених країн, але не входить в першу десятку країн за загальним обсягом ВВП. Цій країні належать архіпелаги в Середземному морі і Атлантичному океані, що стали в даний час знаменитими курортами. За загальною кількістю туристів і з виробництва виноградних вин країна посідає друге місце в світі, по виробництву маслин - перше. Колись потужна морська держава - нині среднеразвитая капіталістична країна з індустріально-аграрної економікою.
  35. Ця країна за формою правління - республіка, за формою територіально-адміністративного устрою - унітарна держава, за географічним положенням - острівна держава. Знаходиться в північній частині океану, біля Полярного кола. Майже вся територія країни являє собою вулканічне плато. Основа економіки - рибальство. Велика частина електроенергії виробляється на геотермальних електростанціях. Національний склад однорідний. Характерна низька щільність населення, проте рівень життя дуже високий.
  36. Ця країна за формою правління - монархія, за формою територіально-адміністративного устрою - унітарна держава, за географічним положенням - полуостровное держава. Північно-західну частину території займають плосковершінние гори, основна природна зона - зона хвойних лісів. Основні природні ресурси країни - ліс, залізна руда, гідроенергетичні ресурси. Головна галузь промисловості - автомобілебудування, провідна галузь сільського господарства - молочне тваринництво.
  37. Це держава ставиться до Східної Європи і за географічним положенням є внутрішньоконтинентальним. Велика частина території - рівнини, оточені кільцем нізкогорій. Столиця країни розташована на річці Влтава, яка є великим припливом ріки Ельби. На світовому ринку країна відома своїм склом, пивом, автомобілями.
  38. Головні корисні копалини цієї країни - калійні та кам'яні солі, торф. Велика частина території зайнята низькою рівниною, 1/3 території заболочена. Соснові і березові ліси чергуються з численними озерами; численні річки (Німан, Березина, Дніпро, Західна Двіна) сформували широкі заплави, порослі добривами. На території цієї країни знаходиться унікальний заповідник, де збережена частина природи, характерна для Східної Європи середньовічного періоду.
  39. Ця країна - конституційна монархія, королівство. Розташована на півостровах, південна частина із заходу омивається морем, а зі сходу - затокою. Основна територія зайнята мангровими і змінно-вологими лісами і чагарниками, на північному заході - гори. Національний склад - різноманітний, переважає буддизм. Розвинена гірничодобувна промисловість: видобуток олова, свинцю, вольфраму, дорогоцінних каменів; машинобудування: побутова електроніка; сільське господарство: рис і каучуконоси, також розвинений туризм. Урожай збирають кілька разів на рік. Член АСЕАН.
  40. Ця держава Південно-Східної Азії, колишня англійська колонія. Територією держави протікає річка, що бере початок в Тибеті і відноситься до басейну Індійського океану. За мільйони років алювіальні відкладення заповнили долину, на якій вирощується по три врожаї рису на рік. Велика кількість ручних слонів працюють на лісозаготівлях. У столиці країни знаходиться найвища в світі золота Пагода, вік якої 2,5 тисячі років.
  41. Ця держава Південно-Західної Азії - султанат, абсолютна монархія. Як у багатьох країнах Перської затоки, тут є значні запаси нафти. Однак в ОПЕК ця країна не входить. На світовий ринок крім нафти і нафтопродуктів поставляється золото, срібло і холодну зброю.
  42. Ця держава Центральної Азії входить в СНД. Клімат тут континентальний, з різкими перепадами температур. Велику частину країни займають сухі степи і напівпустелі помірного пояса. Велика кількість корисних копалин дозволяє розвивати тут гірничодобувну, паливну промисловість, чорну і кольорову металургію. По видобутку урану (40%), хрому (97%), свинцю (70%) країна займає провідну позицію в СНД. Агрокліматичні умови дозволяють розвивати вівчарство, верблюдоводство, конярство. Однією з основних галузей спеціалізації є каракулеві вівчарство.
  43. Ця держава Південно-Західної Азії знаходиться на стику декількох цивілізацій - християнської, мусульманської, буддійської. Вже з 19 століття країна стала об'єктом боротьби між Великобританією і Росією, а з середини 50-х років 20 століття - США і Росії. В даний час - це одна з найбідніших країн світу, де розвинене дрібнотоварне сільське господарство (гранати, абрикоси, виноград киш-миш, мигдаль) і гірничодобувна промисловість (дорогоцінне каміння, газ, нафта). Крім того, в тіньовому секторі економіки головна стаття доходів - це кошти від продажу і переправлення до Європи наркотиків.
  44. Ця країна Азії - монархія, федерація; займає частину півострова і великого острова, розділена морем. За класифікацією ООН відноситься до країнам, що розвиваються нових індустріальних країн. В даний час тут йде бурхливий розвиток обробної промисловості, і багато транснаціональних корпорацій інвестують економіку країни. За деякими параметрами держава вийшла на перше місце в світі з виробництва мікропроцесорів і побутових кондиціонерів, видобутку олов'яних руд, виробництва пальмового масла.
  45. Ця країна Західної Африки знаходиться на Атлантичному узбережжі. Територія вкрита вологими екваторіальними лісами. Тут розташоване одне з найбільших вологих місць Африки, в деякі роки дощі йдуть по сім-вісім місяців. На родючих землях розкинулися плантації гевеї, завезеної сюди з Бразилії. Під прапором цієї країни ходить близько 20% танкерного флоту світу. По видобутку залізної руди країна посідає перше місце в Африці.
  46. Ця країна Африки - колишня колонія Бельгії. Розташована в центрі материка, має вузький вихід до Атлантичного океану. Велика частина території розташована в плоскій западині, зайнятої вологими екваторіальними лісами. Країна - багатонаціональна, найчисельніші народи банту. Республіка займає одне з провідних місць в світі з видобутку кобальту, германію, технічних алмазів; займає перше місце в Африці за запасами міді, цинку, олова. Сільськогосподарські експортні культури: кава, какао, натуральний каучук. Незважаючи на багаті мінеральні ресурси, країна відноситься до найбідніших країн світу.
  47. Цю державу називають колискою людської цивілізації. Вона відома насамперед величезними пам'ятниками древньої культури, що відносяться до 2 - 3 тисячоліть до н.е. В даний час це країна, що розвивається, відома на світовому ринку як великий виробник длинноволокнистого бавовнику, постачальник на світовий ринок нафти, фосфоритів і великий туристичний центр. Основними джерелами валютних надходжень є експорт природного газу, міжнародний туризм і експлуатація належить їй міжнародного морського каналу, який зв'язує два океани.
  48. Ця африканська країна розташована між річкою Лімпопо і озером Ньяса і перетинається найбільшою річкою басейну Індійського океану - Замбезі. Це типово аграрна країна з примітивним землеробством, ще з початку 19 століття вона стала привертати до себе увагу іноземного капіталу: тут були знайдені великі родовища міді і кобальту, по видобутку яких ця держава посідає третє і друге місця в сучасному світі.
  49. За своїм географічним положенням ця держава Південної Америки - внутріконтинентальне. У країні говорять на двох мовах - іспанською та гуарані (мова племені індіанців, що жили тут до колонізації Іспанією). Головне багатство країни - це ліси, де росте безліч дерев цінних порід. Так, наприклад, тут заготовляють деревину дерева кебрачо, з якої виробляють танін, необхідний для обробки шкір. Саме звідси пішов настільки популярний в Латинській Америці чай мате, саме тут росте унікальна воскова пальма, листя якої покриті товстим шаром воску.
  50. Ця країна Латинської Америки входить в південний пшеничний пояс і є одним з найбільших постачальників пшениці на світовий ринок. Крім цього експортними продуктами є м'ясо, соняшникова олія, соя, виноград і виноградні вина. За останні десятиліття тут стався якісний стрибок у виробництві промислової продукції, і стали розвиватися такі галузі, як машинобудування, металургія, енергетика. Столиця країни є одним з найбільших міст Латинської Америки і зосередила в собі близько половини населення країни.
  51. Ця країна Латинської Америки входить в ОПЕК і є найбільшим експортером нафти. Її територія, розташована в субекваторіальному поясі, покрита вологими тропічними лісами і саванами, званими тут льянос. У непрохідних лісах країни на одній з приток Оріноко знаходиться найвищий водоспад нашої планети.
  52. Це високорозвинена держава Америки є найбільшим імпортером нафти, газу, залізної руди. Тут є і арктичні і субтропічні пустелі, великі ліси і безкраї степи. За споживанням ресурсів і за обсягами викидів вуглекислого газу в атмосферу країна посідає перше місце в світі, за часткою недоїдають - одне з останніх місць.
  53. Ця держава знаходиться в Карибському морі і є найбільшим експортером бокситів. В 1670 воно стало англійською колонією і найбільшим ринком рабів даного регіону. Отримавши незалежність (1962 р), країна залишилася в Співдружності, і англійський капітал як і раніше відіграє велику роль у розвитку її економіки. В даний час ця невелика держава відомо не тільки бокситами і глиноземом, але і великими поставками рому, цукру, тютюну та фруктів.
  54. Територія цієї країни має вихід до одного з морів Атлантичного океану. На її території розташована крайня північна точка материка, на якому знаходиться ця країна. Природа країни різноманітна: тут можна побачити пустельні пейзажі, оливкові й апельсинові гаї, вічнозелені середземноморські лісу. Країна має сухопутний кордон лише з двома державами. Назва столиці збігається з назвою країни. Вона володіє різноманітними мінеральними ресурсами, що включають залізні, свинцево-цинкові руди, фосфорити. У ній також видобувається нафта, але країна не є членом ОПЕК. Її різноманітні рекреаційні ресурси, унікальні пам'ятки старовини (на її території знаходився легендарний Карфаген) і тепле море сприяли перетворенню туризму в провідну галузь її господарства.
  55. Це найпівнічніша країна в світі після Ісландії. Не менш третини цієї країни розташовано за Північним полярним колом. Це одне з найбільш екологічно благополучних держав в Європі. Понад дві третини його території вкрито лісами з безліччю озер. «Озерний край» охоплює східну і центральну частини країни. Клімат помірно континентальний, м'яка сніжна зима і досить тепле літо.


  1. Норвегія
  2. Кіпр
  3. Швейцарія
  4. Великобританія
  5. Канада
  6. Індонезія
  7. Франція
  8. Японія
  9. ПАР
  10. ФРН
  11. Індонезія
  12. Венесуела
  13. Єгипет
  14. Парагвай
  15. Бразилія
  16. Чілі
  17. Польща
  18. Аргентина
  19. Таїланд
  20. Нігерія
  21. Нідерланди
  22. Мексика
  23. Індія
  24. ПАР
  25. Алжир
  26. Австралія
  27. Марокко
  28. Саудівська Аравія
  29. Китай
  30. Монголія
  31. Італія
  32. Нова Зеландія
  33. Австрія
  34. Іспанія
  35. Ісландія
  36. Швеція
  37. Чехія
  38. Білорусь
  39. Таїланд
  40. М'янма
  41. Оман
  42. Казахстан
  43. Афганістан
  44. Малайзія
  45. Ліберія
  46. ДР Конго
  47. Єгипет
  48. Замбія
  49. Парагвай
  50. Аргентина
  51. Венесуела
  52. США
  53. Ямайка
  54. Туніс
  55. Фінляндія

1 коментар:

  1. привіт, я просто хочу сказати всім, що я отримав свій позику в розмірі 1000000,00 доларів від інвестиційної програми позики містера бена і 100 законних контактів по електронній пошті: 247officedept@gmail.com або напишіть йому на whatsapp + 1-989-394- 3740. якщо ви шукаєте фінансування 100 за низькою ставкою 2 ставки натомість.

    ВідповістиВидалити